SAMSUN / TERME - Terme Fen Lisesi

Öğrencilerimiz İlçemizde Bulunan Kastamonu Entegre Fabrikasını Ziyaret Ettiler

Öğrencilerimiz, iş dünyasının önde gelen firmalarından biri olan Kastamonu Entegre Fabrikası'nın tesislerini ziyaret ederek gerçek bir endüstriyel deneyim yaşama fırsatı buldular. Bu değerli ziyaret, öğrencilere iş dünyasının pratik yönlerini tanıma ve sektördeki uzmanlarla etkileşim kurma imkanı sağladı.

Ziyaretin başlangıcında, fabrika bünyesinde görev alan deneyimli mühendisler, öğrencilere kariyer yollarını şekillendiren önemli adımları ve fabrika içerisindeki uzmanlık alanlarını aktardılar. Kendi deneyimlerinden yola çıkarak, iş dünyasında karşılaşabilecekleri zorluklarla nasıl başa çıkabileceklerine dair değerli tavsiyelerde bulundular. Öğrencilerin merak ettiği soruları içtenlikle cevaplandırarak, gençleri geleceklerine hazırlamak için rehberlik ettiler.

Sonrasında, öğrenciler fabrikanın farklı bölümlerini gezip üretim süreçlerini ve teknolojilerini yakından incelediler. Modern üretim ekipmanları ve otomasyon sistemlerini görme fırsatı bulan öğrenciler, endüstriyel faaliyetlerin karmaşıklığını daha yakından gözlemleme imkanı buldular. Bu deneyim, öğrencilere teorik bilgilerini pratik uygulamalarla birleştirme şansı sunarak, gerçek dünya işleyişini anlama konusunda önemli bir adım attırdı.

Terme Fen Lisesi olarak, öğrencilerimizin iş dünyasının içerisine girerek pratik deneyimler kazanmalarını ve kariyerlerine yönelik daha bilinçli kararlar almalarını desteklemeye devam ediyoruz.

08-03-202408-03-202408-03-202408-03-2024

Yayın: 08.03.2024 - Güncelleme: 08.03.2024 10:52 - Görüntülenme: 48