T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / TERME - Terme Fen Lisesi

Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi

2023-2024 eğitim öğretim yılında fen ve sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal, duygusal-duyuşsal becerilerinin geliştirilmesi ve eleştirel okuma becerisine sahip genç yazarların yetiştirilmesini hedefleyen "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından planlanmıştır.

 

İki aşamada gerçekleşecek olan "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesinin ilk aşamasında "Kutadgu Bilig Oku-Yorum" çalışmaları ile Kutadgu Bilig eseri üzerinden eleştirel okuma becerisinin kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır.

 

Bu kapsamda düzenlenen Samsun İl Paneli, İlkadım İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi'nde gerçekleştirilmiştir. Panele, Bafra Fen Lisesi, Çarşamba Fen Lisesi, Garip Zeycan Fen Lisesi, İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi ve Terme Fen Lisesi'nden öğrenciler katılarak hazırladıkları makaleleri sunmuşlardır.

 

Kutadgu Bilig Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi kapsamında okulumuz 9A sınıfı  öğrencisi Sümeyye Demirci hazırladığı "Degerler Eğitimi ve Kutadgu Bilig " isimli bildirisiyle , panele katılan okullar arasında 2. oldu. Öğretmenlerimizi ve öğrencimizi tebrik ediyoruz.

14-02-2024

14-02-2024

                                                    

14-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.02.2024 - Güncelleme: 14.02.2024 21:48 - Görüntülenme: 47
  Beğen | 1  kişi beğendi